Cum să ascunzi aplicații cu Timp de utilizare pe iPhone
Poți ascunde aplicații pe iPhone cu Timp de utilizare și biblioteca de aplicații, ceea ce este excelent pentru a organiza ecranul principal sau pentru a ține o aplicație departe de vedere. Iată cum să o faci și un lucru pe care ascunderea unei pictograme nu îl face.
Pentru a ascunde o aplicație, apasă lung și alege Eliminare de pe ecranul principal, care o păstrează în biblioteca de aplicații. Pentru a ascunde aplicații integrate și a bloca modificările, deschide Configurări, Timp de utilizare, Restricții de conținut și confidențialitate, dezactivează aplicațiile de la Aplicații permise și setează o parolă Timp de utilizare separată. Aceasta ascunde pictograma, dar fotografiile și fișierele dintr-o aplicație nu sunt protejate. Pentru conținut sensibil, folosește un seif criptat astfel încât datele în sine să fie blocate.
Modalitățile de a ascunde o aplicație pe iPhone
iPhone îți oferă câteva modalități de a face o aplicație să dispară din vedere. Cea mai rapidă este să o elimini de pe ecranul principal, ceea ce o lasă în biblioteca de aplicații unde o poți găsi în continuare intenționat. Poți, de asemenea, să ascunzi o întreagă pagină de aplicații ascunzând pagina ecranului principal și poți folosi un mod de concentrare pentru a trece la o dispunere mai curată a ecranului principal la anumite ore.
Pentru un control mai strict, Timp de utilizare poate ascunde multe dintre aplicațiile integrate și poate bloca setarea cu propria sa parolă. Fiecare metodă ascunde aplicația în grade diferite, de la o organizare ocazională până la o setare care rezistă la a fi revocată. Să știi pe care o folosești contează, deoarece protejează cantități foarte diferite.
Ascunde aplicații cu restricții Timp de utilizare
Deschide Configurări, apasă Timp de utilizare, apoi Restricții de conținut și confidențialitate și activează acel comutator. Sub Aplicații permise poți dezactiva aplicații integrate precum Safari, Cameră sau altele, și acestea dispar de pe ecranul principal și din căutare până le reactivezi. Aceasta este cea mai solidă modalitate integrată de a ascunde o aplicație, deoarece modificarea este o restricție și nu o ajustare a aspectului.
Pentru a împiedica pe cineva să o inverseze pur și simplu, setează o parolă Timp de utilizare în setările Timp de utilizare și fă-o diferită de codul de deblocare al dispozitivului. Fără acea parolă, restricțiile nu pot fi modificate. Reține că aplicațiile terților nu pot fi ascunse astfel, ci doar eliminate de pe ecranul principal în biblioteca de aplicații.
Ce face și ce nu face ascunderea unei aplicații
Ascunderea unei aplicații schimbă locul unde se află pictograma, nu ce este înăuntru. Aplicația este în continuare instalată, contul său este în continuare conectat și fiecare fotografie, mesaj sau fișier pe care îl conține se află exact acolo unde era. Oricine deschide biblioteca de aplicații, trage în jos pentru a căuta sau cunoaște parola Timp de utilizare poate readuce aplicația imediat și o poate deschide.
Acesta este golul pe care oamenii nu îl observă. Dacă ascunzi o aplicație pentru că conține fotografii private, fotografiile nu sunt deloc mai sigure, sunt doar cu o atingere mai puțin evidente. O persoană hotărâtă care are telefonul și parola ta va găsi aplicația și conținutul acesteia. Ascunderea pictogramei crește efortul pentru o privire superficială și nimic mai mult.
Blochează conținutul, nu doar pictograma
Dacă scopul este de a proteja ceea ce conține o aplicație mai degrabă decât locul unde se află pictograma sa, conținutul în sine trebuie să fie criptat. Un seif criptat stochează fiecare fotografie sau fișier ca date amestecate care sunt ilizibile fără cheia ta, deci găsirea aplicației nu servește la nimic unui intrus. Protecția se află în date, nu în poziția unei pictograme.
Vaultaire funcționează astfel. Desenezi un model pe o grilă de cinci pe cinci și PBKDF2 derivă o cheie de seif care autentifică indexul criptat și despachetează o cheie principală AES-256 aleatorie. Muți fotografiile și fișierele sensibile înăuntru și accepți oferta lui Vaultaire de a șterge originalele. Nu există un cont de identitate, iar singurele copii CloudKit gestionate de aplicație sunt backup-ul iCloud criptat, activat implicit și care poate fi dezactivat, plus sincronizarea sau partajarea, dacă le folosești. Backupurile dispozitivelor de sistem pot include în continuare fișiere locale criptate. Ascunderea aplicației nu decriptează un seif blocat, deși un dispozitiv compromis sau un seif deja deschis rămâne în afara acestei protecții.
Lectură înrudită:
- Aplicații pentru ascunderea fotografiilor pe iPhone
- Cum să creezi un dosar secret pe iPhone
- Cum să ascunzi fotografii pe iPhone
- Cele mai bune aplicații seif foto pentru iPhone
Surse
- Apple Support: Eliminați sau ștergeți aplicații pe iPhone
- Apple Support: Utilizați Timp de utilizare pe iPhone
- Apple Support: Găsiți aplicațiile în biblioteca de aplicații
Întrebări frecvente
Cum ascund o aplicație pe iPhone?
Apasă lung pe aplicație, alege Eliminare aplicație, apoi Eliminare de pe ecranul principal pentru a o păstra în biblioteca de aplicații. Pentru aplicații integrate, deschide Configurări, Timp de utilizare, Restricții de conținut și confidențialitate și dezactivează-le sub Aplicații permise. Setează o parolă Timp de utilizare pentru a împiedica inversarea modificării.
Pot ascunde complet o aplicație terță?
Nu complet. Poți elimina o aplicație terță de pe ecranul principal astfel încât numai biblioteca de aplicații și căutarea să o poată găsi, dar Timp de utilizare nu poate ascunde complet aplicațiile terților în modul în care ascunde cele integrate. Aplicația rămâne instalată și accesibilă prin căutare.
Ascunderea unei aplicații ascunde fotografiile din interior?
Nu. Ascunderea unei aplicații doar mută sau elimină pictograma acesteia. Aplicația este în continuare instalată și fiecare fotografie și fișier din interior este neschimbat și lizibil odată ce aplicația este deschisă. Pentru a proteja conținutul, datele în sine trebuie să fie criptate, nu doar pictograma ascunsă.
Cum păstrez privat conținutul unei aplicații?
Folosește un seif criptat. Mută fotografii și fișiere sensibile înăuntru și șterge originalele, astfel încât conținutul să fie stocat ca date criptate. Vaultaire folosește AES-256 cu un model pe care îl desenezi pe dispozitiv, deci fișierele rămân ilizibile chiar și pentru cineva care ține telefonul tău deblocat.